11/01/2022 Societat - Jordi Rodríguez
El xef Toni Izquierdo amb una mostra dels seus productes gormet.
Després de més de 52 anys com a un dels referents gastronòmics de Palamós i del Baix Empordà, el restaurant Mas dels Arcs va servir aquest diumenge passat els darrers àpats als seus clients. Els propietaris de l'establiment, el xef Toni Izquierdo i la seva dona Anna Palacios, reorientaran l'activitat concentrant-la en la producció de conserves. Una línia de negoci que van encetar fa cinc anys i que els està funcionant molt bé.
Els pares de Toni Izquierdo van obrir el restaurant Mas dels Arcs l'any 1969. El fill va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Girona i va continuar la seva formació en alguns dels restaurants de més prestigi del País Basc i de França. En el començament de la dècada dels 80 va agafar les regnes de l'establiment, ja en companyia de la seva esposa. Ell davant els fogons, i l'Anna gestionant el menjador i l'atenció al client. Tot això fins a aquest diumenge passat. Va ser l'últim dia amb el Mas dels Arcs obert al públic. La falta de relleu generacional i la reorientació de la línia de negoci, en són dues causes. Així ens ho explicava ahir el mateix Toni Izquierdo, en el programa de Ràdio Palamós 'Tal com som'.
Ara fa cinc anys va sortir al mercat la línia de conserves 'Antoni Izquierdo Gourmet'. Una iniciativa basada sobretot en diferents tipus de sofregits elaborats pel xef palamosí, amb productes de primera qualitat. Ja es poden trobar en uns 70 punts de venda, a més de l'oferta online, i arriben també a diferents destins internacionals. Tancada l'activitat de restaurant, Toni Izquierdo potenciarà aquesta producció, ara mateix d'uns 20.000 pots anuals, i hi afegirà algunes novetats.
El Mas dels Arcs, doncs, es convertirà en un gran obrador al servei dels productes de la línia 'Antoni Izquierdo Gourmet'. Hi haurà més coses, però.
Toni Izquierdo va ser un dels fundadors del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet i al llarg de la seva vida professional ha fet bandera del territori i dels seus productes, com a gran valor gastronòmic.
Totes les notícies:
24/04/2025 - El govern diu que aquesta Setmana Santa no ha faltat aparcament
L'equip de govern municipal de Palamós li posa un notable a la gestió de l'aparcament públic...
24/04/2025 - L'Ajuntament no avançarà el vial entre l'estació d'autobusos i la C-31
El govern municipal de Palamós, que formen ERC i el PSC, veu totalment inviable anticipar...
24/04/2025 - Sostre Cívic s'acosta a completar el seu grup impulsor a Palamós
El darrer procés d'inscripcions pel projecte d'habitatge cooperatiu 'Terra de Mar', que l'entitat...
24/04/2025 - Les Braves tornen a 'Córrer amb el cor', ara pel càncer infantil
La colla palamosina Les Braves organitzarà aquest diumenge que ve la segona edició de la marxa...
24/04/2025 - El Cicle Gaudí projecte avui a La Gorga 'L'àvia i el foraster'
La pel·lícula 'L'àvia i el foraster', l'òpera prima del director Sergi Miralles, es podrà...