13/06/2022 Societat - Carlos Ribas
La llotja del port pesquer de Palamós va ser dissabte l'epicentre de la Fira de la Gamba. (Foto: Ajuntament de Palamós).
La Fira de la Gamba de Palamós va vendre aquest dissabte passat més de 18.000 tiquets. Organitzada per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors, la fira, que arribava a la setena edició, va oferir un espai de degustació per a posar en valor aquest producte de la mà de restauradors certificats amb la Marca de Garantia, des d’una cuina central ubicada a la llotja. Es van fer dues demostracions de cuina marinera, visites a les barques d’arrossegament, i es van lliurar els 13 nous certificats de la Marca de Garantia, en un acte presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent.
Després de dos anys d'absència per culpa de la pandèmia de la COVID-19, Palamós va poder tornar a gaudir dissabte d'una jornada gastronòmica que commemora el seu producte estrella: la gamba. El moll pesquer es va omplir de visitants que van assaborir tot tipus de tastets fets amb aquest deliciós crustaci. Ja sigui a la planxa, en forma de croqueta o de pastís, o com a complement d'un arròs. La Fira de la Gamba va vendre més de 18.000 tiquets d'aquestes creacions, que es van elaborar des d'uns fogons centrals situats a la llotja. A banda, es van organitzar activitats paral·leles com ara demostracions de cuina marinera. La primera a càrrec dels pescadors de Palamós, i la segona la van conduir el xef palamosí Tomàs Brull, de la Cala Taverna, i Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc. També es van fer visites a les barques d’arrossegament del port pesquer i a la subhasta. I és que a banda de donar a conèixer la Gamba de Palamós, l'objectiu de la fira era fer pedagogia i reconèixer el sector pesquer de la vila, com recorda Sílvia Romero, cap de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Palamós.
Durant la jornada es van lliurar els nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós a les 13 empreses que aquest any se sumen a aquesta distinció de qualitat. L'acte el va presidir el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. També es va atorgar el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022 al jove terrassenc Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del 'talent show' culinari MasterChef Júnior.
L'alcalde, Lluís Puig, Guillem Serrat, guanyador de Masterchef Júnior, el conseller Roger Torrent i Miquel Mir, Patró Major de la Confraria.
Totes les notícies:
15/12/2025 - La UE autoritza 143 dies de feineig a la flota d'arrossegament mediterrània al 2026
La Comissió Europea i els països membres han acordat finalment unes quotes de pesca per a l'any...
15/12/2025 - El Comitè d'Empresa demana suport polític al projecte de l'hospital nou
El Ple de l'Ajuntament de Palamós votarà demà la proposta de modificació del Pla d'Ordenació...
15/12/2025 - L’impacte econòmic estimat dels creuers deixa uns 6,6 de milions al territori
Aquest dissabte passat es va tancar la temporada de creuers amb la visita del vaixell AIDAluna al...
15/12/2025 - SSIBE dona 5'6 tones d'aliments i productes d'higiene a Càritas Baix Empordà
Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha donat 5.600 quilos d'aliments i productes per a la...
15/12/2025 - 'Poesia en forma de rosa', de Pier Paolo Pasolini, avui al club de lectura de la Biblioteca
Aquesta tarda es reunirà el 'Club de poesia', un dels clubs de lectura que funcionen dins el...