12/03/2024 Serveis - Jordi Rodríguez
Els productes pesquers de Palamós presents al Fòrum Gastronòmic Girona 2024. (Foto: Ajuntament de Palamós).
Palamós promociona aquesta setmana el seu producte pesquer al Fòrum Gastronòmic Girona, que va arrencar ahir al Palau de Fires i que s'acabarà demà dimecres. L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors hi han instal·lat un estand conjunt, en què s'hi promocionen tant la Marca de Garantia Gamba de Palamós, com el projecte estratègic Palamós Peix.
Ahir dilluns, per exemple, s'hi va fer una demostració culinària amb la gamba de Palamós com a protagonista, que va anar a càrrec dels xefs del restaurant palamosí 'Kaos', Dovar Muñoz i Miki Garcia. Els cuiners van elaborar una recepta de ravioli de gamba de Palamós, i un suquet de gatet.
La promoció de la Marca de Garantia al Fòrum Gastronòmic Girona inclou també la degustació de productes vinculats, com ara el sofregit de gamba de Palamós. A dia d'avui hi ha més d'un centenar d'empreses i d'establiments certificats amb aquesta marca. Són barques d'arrossegament, peixaters, distribuidors i restaurants, que d'aquesta manera poden garantir la qualitat del producte amb què treballen. Pel que fa al projecte estratègic Palamós Peix, el seu objectiu és promocionar la pesca i el consum sostenible del peix desembarcat a la llotja de Palamós. Aquest any, els productes pesquers locals també estaran presents al Gastronòmic Fòrum Barcelona, que en aquest cas es farà del 4 al 6 de novembre.
Notícies relacionades: