Es presenten 7 ofertes per fer els espigons de Sant Antoni

28/10/2024 Obres i Urbanisme - Jordi Rodríguez


Un dels espigons de Sant Antoni on es farà la intervenció. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

Un dels espigons de Sant Antoni on es farà la intervenció. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

La secretaria d'estat de medi ambient del govern de l'Estat ha rebut un total de 7 propostes en la licitació del projecte d'estabilització de les platges de Sant Antoni i Es Monestrí, al municipi de Calonge i Sant Antoni. Després de l'obertura de les propostes, i de reclamar i acceptar documentació complementària a 3 de les licitants, la mesa de contractació ha donat la llum verda per passar a la fase d'avaluació de cadascuna de les ofertes.

De les 7 presentades, 4 corresponen a unions temporals d'empreses. Són les que formen Adiante Infraestructuras i Rogasa, Aglomerats Girona i Ciomar, Enco Calonge i, finalment, Bibiloni i Comsa. Les altres tres propostes corresponen a Rubau Tarrés, Copisa, i Sociedad Anónima de Trabajos y Obras. Recordem que es tracta de les obres per estabilitzar les platges de Sant Antoni i d'Es Monestrí. Els treballs, que inclouen la construcció de dos espigons nous, afectant els termes municipals de Calonge i Sant Antoni i de Palamós, surten a concurs públic per un preu de 4.205.297 euros, amb l'IVA inclòs. L'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, s'ha mostrat content que el procés per regenerar les platges vagi avançant.



La solució proposada per consolidar les platges de Sant Antoni i Es Monestrí passa per la construcció de dos dics, que seran la prolongació de dos que actualment ja existeixen. El primer serà un dic corb emergit de 150 metres de longitud, que perllongarà l'actual situat davant de la riera Aubi, que es va construir l'any 1987. Comptarà amb un segon tram submergit mig metre, que parteix de l'inici del tram corb anterior, amb una longitud total de 130 metres. El segon espigó, també corbat i emergit de 215 metres de longitud, coincidirà en els primers 100 metres amb l’actual dic de la platja Gran de Palamós, construït l’any 1915, i situat a l'altura de la caseta del salvament. Els altres 115 metres seran de nova planta. A més, aquest dic també continuarà amb 100 metres més d’espigó submergit a mig metre de fondària. Es proposa també el transvasament de sorra de zones d'acumulació de la badia de Palamós, a zones deficitàries a la platja de Sant Antoni de Calonge. Es tracta de disposar, entre platja seca i submergida, d'una amplada estable de 50 metres per desgastar la força de les onades i evitar que l'embat dels temporals afecti el passeig de Sant Antoni. Quan comencin, les obres duraran uns 8 mesos.


Croquis del nou projecte dels espigons de Sant Antoni. (Font: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

Croquis del nou projecte dels espigons de Sant Antoni. (Font: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...