Avança la creació de la recepta de l'Escudella de Palamós

14/04/2025 Serveis - Jordi Rodríguez


Taller d’elaboració de la recepta “L’Escudella de Palamós”. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Taller d’elaboració de la recepta “L’Escudella de Palamós”. (Foto: Ajuntament de Palamós).

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós, Antoni Bachiller, defensa que el municipi tingui submarques gastronòmiques que l'identifiquin més enllà d'un producte tan potent com és la gamba de Palamós. En aquesta línia va el projecte de crear l'Escudella de Palamós, una recepta culinària identificativa que se sumarà al potencial promocional que ja té la gastronomia palamosina.

Es tracta de definir un plat que sigui conegut arreu i que reforci la imatge del municipi com a referent gastronòmic de qualitat. Amb aquest objectiu treballen cuiners, restauradors, pescadors i peixaters locals, així com un seguit de palamosines, filles i dones de pescadors, que sempre han cuinat amb peix pescat a Palamós i que aporten el component de tradició a la recepta. Una d'aquestes cuineres és l'Elena Juscafresa, que explica com han treballat l'elaboració de l'Escudella de Palamós.



El regidor de Promoció Econòmica, Antoni Bachiller, del grup d'ERC, creu que l'Escudella de Palamós complementarà bé el potencial promocional gastronòmic que ja té el municipi a través de la gamba vermella.



Es preveu que a finals d’aquest mes abril, ja es farà el procés de validació de la versió definitiva de la recepta. Es tracta que es pugui adaptar a la modalitat de cada establiment, ja sigui tradicional, modern, o de tapes, per exemple. Al llarg del mes de maig es farà una presentació oficial, oberta al públic, del resultat de tot aquest procés.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...